עקרון ראשון מתוך חמשת העקרונות של שיטת אלכסנדר
בחלון "שיטת אלכסנדר – מהי?" מוזכרים חמשת העקרונות, שהם הבסיס לעבודה בשיטה.
בפוסט הזה ננסה להרחיב את המידע על העקרונות, לתת דוגמאות מעשיות, ולפתוח את הנושא לדיון, לתגובות ולשאלות ותשובות. נתחיל בעקרון מספר 1, ואם לא נגמור את כולם – נמשיך בפוסט הבא:
1. "הכרה בכוחו של הרגל".
כל תינוק בריא נולד עם יכולת להשתמש נכון בעצמו. גם תינוקות פגועים נולדים עם פוטנציאל להשתמש יותר נכון בעצמם. המפגש של התינוק עם הסביבה אליה נולד מעלה את הצורך להסתגל לתנאים השולטים בסביבה זו, ולשם כך הוא נאלץ לפתח הרגלים, שלא תמיד תואמים את "היכולת להשתמש נכון בעצמו", שהיא היכולת שאיתה נולד.
תוך זמן קצר ההרגלים הופכים להיות חלק ממנו, והתחושה שלו היא – שאי אפשר אחרת. "אבל אני רגיל ככה" – משפט ידוע ומוכר לכל מי שיש לו ילדים או עבד אי פעם עם ילדים. אנחנו הופכים להיות משועבדים להרגלינו,ומשולים למתמכרים. כמו לסמים, עישון, אלכוהול, קפה – כל אחד מאתנו מתמכר להרגליו.
כוחו של הרגל מתבטא לחיוב ולשלילה בחיינו: מצד אחד הוא שומר עלינו ונותן בטחון בקשרים שלנו עם הסביבה, ומצד שני – מקבע אותנו ועלול לפתח נזקים גופניים, נפשיים ושכליים. קשה מאוד לצאת מההרגל אל הבלתי ידוע.
שיטת אלכסנדר מאפשרת עיכוב של תגובות הרגליות – אוטומטיות. היא פותחת את האפשרות להיפטר מהרגלים ישנים של תגובה, שגורמים לנו נזקים בגלל השימוש המוטעה שלנו בגוף.
הינה סרטון של מארק ג'זפברג שמדגים את השיטה:
Filed under: כללי | Tagged: כוחו של הרגל, שיטת אלכסנדר |
יערה ועודד,
הסרטון מאוד ממחיש והגם הכתיבה שלכם מאוד מדוייקת. מחכה כבר לעקרונות הבאים.
תודה,
דני
תודה לך דני על תגובתך
אנחנו מקווים שהמשכת להיכנס לבלוג כי הפוסטים על העקרונות הנוספים כבר התפרסמו.
אנחנו מקווים שזה ממשיך לעניין אותך.
שיהיה לך שבוע נפלא.
אתה מוזמן להתקשר אלינו דרך הבלוג או במייל על כל שאלה שתעלה במוחך.
odedbo@ghi.org.il
בברכה
עודד ויערה