את הפוסט הקודם סיימנו בשאלה:
מה באמת קורה שם בגב – שכל כך קשה לקום אחר כך מהספה הרכה והנוחה? הרי ההיגיון אומר, שאם נחנו טוב על הספה – נהיה רעננים למדי כדי לקום בלי בעיות?
מה דעתכם? חשבתם על כך השבוע? ניסיתם לשים לב מה קורה?
ובכן – – –
בשקיעה של הגב בתוך הכורסה או הספה (ובעצם בכל שקיעה של גב, אם תסתכלו בתמונה) הראש הגדול והכבד שלנו שוקע ולוחץ על חוליות הצוואר. על חוליות הגב. והלחץ מגיע עד הברכיים ועד כפות הרגליים.
כתוצאה מכך – החוליות נדחסות אחת אל השנייה, הסחוס נמעך ונשחק, נוצר לחץ על העצבים ואז – כואב וקשה לקום.
אז מה אפשר לעשות?
אנחנו ב"משאלות" היינו בעבר מלאי כאבים, מנוסים במיוחד בכאבי גב. ומצאנו דרך לצאת משם.
קודם כל ולפני הכול – זוהי שיטת אלכסנדר שעזרה לנו. ואנחנו מודים לבורא העולם ששלח לנו אותה, עם כל המורים שסייעו לנו בדרכנו.
אבל, בכל זאת – מה עושים כשהגב עייף, רוצה לנוח, רוצה להישען?… ואי אפשר כל הזמן לתת כיוונים?…
ואז עלה הרעיון של המשענת.
רעיון זה מבוסס בראש וראשונה על מיטת "הטיפולים" של שיטת אלכסנדר, שעשויה עץ. והיא אחד "היתרונות המכניים" (בשפתו של אלכסנדר –
Mechnical advantage ) של השיטה. כלומר, העץ הקשה מונע מהגב לשקוע, בצורה מכנית. כתוצאה מכך נמנע הלחץ על העצבים ולא כואב לנו.
הרעיון שלנו הוא המשענת של "משאלות".
היא עשויה עץ, עטופה ומקושטת בבד כותנה צבעוני, מעוטר בלוגו שלנו, שנמצא פה בראש הבלוג, המשענת מאפשרת ומזמינה את הגב להישען עליה ולנוח כמה שנרצה, מבלי שיגרמו נזקים לסחוס, כי הגב לא שוקע. המשענת תומכת אותו והוא יכול לנוח בלי לשקוע.
בפוסט הבא – השלישי בסדרה על המשענות תוכלו לראות תמונה, שמצדיקה את התיאור שלנו. וגם לקרוא סיפורים של אנשים שהמשענת של "משאלות" הצילה אותם.
מי שמעוניין – יכול להיכנס עכשיו לחלון "המשענות שלנו". יש שם גם הסבר קצר, גם תמונות וגם המלצות.
המשענת היא כלי עזר מצוין לשיטת אלכסנדר, "לכל מי שרוצה לתמוך בגב שלא יכאב".
אתם כולכם מוזמנים
גם לקבל שיעורים,
גם לרכוש משענת,
וגם להגיע למצב
של – אין כאבים בגב…. בצוואר…בברכיים…
אצלנו בגבעת חיים – איחוד, עמק חפר, ליד חדרה.
עודד ויערה בן אור
04-6369144
odedbo@ghi.org.il
Filed under: שיטת אלכסנדר | Tagged: בורא עולם, בירכיים, בלי לשקוע, בלי נזקים לסחוס, גב עייף, חוליות הגב, חוליות הצוואר, חוליות נדחסות, יתרון מכני, כואב, כיוונים, כלי עזר, כפות רגליים, לוחץ, מורים, מלאי כאבים, משענת, סחוס נשחק, עצבים, קשה, ראש גדול וכבד, שאלה, שיטת אלכסנדר, שקיעה של הגב, תומכת |
שלום עודד ויערה,
נתתם לי להתנסות במשענת ואכן ניסיתי.
הקשיחות שלה כנראה הייתה יותר מדי בשבילי.
יחד עם זאת, אני מרגיש שאני לא יושב בצורה בריאה ויש לי כאבי גב לאחר ישיבה ארוכה מול המחשב. מה אתם מציעים בכל זאת לעשות? כיצד להשתמש במשענת ביום יום בלי שהיא תציק? כמה זמן אתם ממליצים להישנן עליה ביום כדי להתרגל? אודה לתשובתכם.
בברכה,
דני
הי דני
תודה שהפנית אלינו את השאלה הזאת. הרבה אנשים נתקלים בעובדה שהמשענת קשה, לעומת הרכות של הספות, הכורסאות והכסאות הרגילים.
קשה להסביר במילים משהו שחייב להיות חוויתי בגוף – אבל ננסה להתמקד בחלק שמדבר אל הרציונל.
הגב שלנו, בהיותו רגיל למשענות שגורמות לו לשקוע, וכתוצאה מכך -לכאבים. כפי שהסברנו בפוסט – נעשה חשדן מאוד ולא מוכן מייד לשתף אתנו פעולה.
השקיעה והכאבים כבר נעשו לו הרגל, וכמו כל הרגל קשה לו, לגב, לצאת משם. לכן בהתחלה הוא לא מוכן לשתף אתנו פעולה, ואנחנו צריכים ליצור תנאים כדי לרכוש את אמונו, כדי שיסכים להתנהל אחרת.
דבר ראשון, ולפני הכל , והכי טוב – אם תוכל לקבל כמה שיעורים בשיטת אלכסנדר מכיוון שהם ייצרו את התנאים הטובים ביותר לגב להתרגל למשענת.
אבל אם זה לא מסתדר לך –
אנחנו מציעים לך ןלכל מי שיש לו בעיות בהתאקלמות עם המשענת –
שינסה אותה כל יום 1/4 – 1/2 שעה, ואפילו פחות. ברגע שמפסיק להיות נוח, להניח למשענת. אבל להקפיד שזה יהיה כל יום: באוטו, ליד המחשב, על הספה. ותראה שהגב יגלה את היתרונות שהמשענת מביאה לו.
בברכה ובהצלחה עם המשענת ובלי כאבי גב
יערה ועודד בן אור